O meni

20130805-3579 (Small)

Foto: Martina Zaletel

Darja-6

  Foto: Martina Zaletel

Molan

Foto: Tomaž Levstek (projekt: Lep je dan)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sem Darja, 33-letna mamica 3 letni hčerki Eli. Šolanje sem pričela v Osnovni šoli Jurij Dalmatin Krško, nadaljevala v Gimnaziji Brežice, ter ga zaključila z diplomo in nazivom univerzitetna diplomirana inženirka elektrotehnike na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Pred mano je bilo še celo življenje, kup časa, ki sem ga nameravala lepo razporediti med stvari, ki sem jih želela doseči.

Moje življenje ni bilo nikoli pretirano stresno. Stresno je bilo le toliko, kolikor sem si ga naredila sama. Malce zaradi brezbrižnosti in malce, kot vidim zdaj, ker sem si po nepotrebnem delala probleme. Verjetno mi je bilo prelepo, zato je bilo treba moje življenje malce začiniti – da vidimo iz kakšnega testa sem v resnici. Postavljena sem bila pred kar nekaj preizkušenj. Lepih, bolečih, pa spet lepih in spet bolečih … Moje življenje je bilo kar naenkrat kot sinusna krivulja.

Rakice-3

Foto: Martina Zaletel (projekt: V tvojih ranah je tvoja lepota)

20150820-4775-WEB

Foto: Martina Zaletel

gr741563

Foto: Goran Rovan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Še vedno stojim za tem, da smo ljudje sami odgovorni za svoje odločitve in če v nekem trenutku »rinemo skozi zid«, bo potrebno kasneje tudi prevzeti odgovornost za posledice. Srčne, tiste, ki so rezultat ranjenega ega, pa še kaj. Sama sem se odločila lepo živeti naprej. Bila sem samska mamica komaj rojene hčerke, blažena od lepote in prečudovitih občutkov, v notranjosti pa me je zgleda kljuval ranjen ego, saj je le ta, če ne najde poti ven, ena velika brca, ki lahko vodi tudi k bolezni. Verjetno se je zgodilo preveč stvari naenkrat in teh nisem znala dovolj hitro sprejemati. Dokazano je, da je telo, ki se ukvarja s stresom, ki ga ne znamo predelati, bolj dovzetno za bolezni, saj se ukvarja s prvim, namesto, da bi obrambni mehanizem ščitil telo pred nevarnimi zunanjimi dejavniki. Zdaj so mi stvari jasne, takrat pa tega nisem vedela. Po brci v obliki raka, kateri je sledila operacija, pa 8 kemoterapij in pozitivni izvid genetske ambulante o BRCA 1 okvarjenemu genu, ter preostale tri operacije, sem se naučila biti iskrena s seboj, predelati stvari, saj sem ugotovila, da lahko le tako živimo kakovostno. Spustila sem preteklost, jezo, razočaranje, se sprijaznila z nekaterimi dejstvi in začela živeti. Živeti vsak dan.

Spoštujmo sebe, saj bomo le tako lahko spoštovali druge.

Ljubimo se, ker bomo le tako lahko ljubili druge.
Cenimo se in cenimo svoje delo.
Ne podcenjujmo sebe in svojih zmožnosti.

Kako me je RAK zaznamoval skozi zadnja leta:

Leta 2012 sem rodila hčerko v astrološkem znamenju raka.
Leta 2013 sem zbolela za rakom dojke.
Leta 2014 sem se preselila v kraj Raka.
Leta 2015 sem izdala knjigo o svoji bitki z rakom.

Zaključujem s srčno željo, da sva z rakom v obliki bolezni končala. Jaz in ostali.

Phototastic-24_12_2015_c0d7129a-e0e6-43cb-afcf-c1814974c9f5

Za naročilo zapestnice pišite na darja@karcinomdojke.si

 

 

 

 

 

 

 

Sponzorji